۱۸ مرداد سه شرط اصلی برای ثروتمند شدن
اول باید ببینیم جواب ما به این سوال ثروتمند شدن آره است یا خیر؟ مثلا تا این سوال را از افراد مختلف می پرسیم می گویند خب آره. البته با مقداری مکث که نشد هم نشد فوقش یکم گرد تر میخوابیم. ولی یکسری از آدمها برعکس بسیار انگیزه دارند و آن هم از کودکی. یعنی این مدل از افراد اصولا با میل ثروتمند شدن بدنیا می آیند و این میل در آنها به صورت بنیادی وجود دارد. حتی رشته ای را هم که می خواهند در دانشگاه انتخاب کنند و در آن ادامه تحصیل بدهند ابتدا ارزیابی می کنند که کدام پردرآمدتر و کدام پولسازتر است.
مفهوم ثروتمندی
ثروتمند بودن به معنی مفهوم احساس فرآوانی داشتن در زندگی است و در ابعاد مختلف روحی خانوادگی، مالی، روانی و سلامتی و…. است. اگر ما این ابعاد را هر کدام در افق خودش داشته باشیم ما به آن آدم میگوییم ثروتمند. در واقع منظور ما از ثروت فقط پول نیست و خود پول هم به نوعی در خدمت آنهاست. یعنی تو مقداری پول داری که می توانی درد و نیاز چند نفر دیگر را نیز برطرف کنی که این کار بتو احساس توانمندی می دهد. یعنی می توانی ببخشی می توانی آزاد کنی می توانی در اختیار قرار دهی و این موارد امکاناتی هستند که ثروتمند شدن به شما می دهد و در این مرحله فرد ثروتمند را یک آدم غنی شده می دانیم. یعنی فردی که این غنارو در حوزه های مختلف بدست آورده است. بقول آیت اله حسن زاده آملی اگر ظرف شخصی از لحاظ مادی کوچک باشد روح در آن جا نمی شود و اگر از نظر روحی کوچک باشد مادیات در آن جا نمی شود و کاسه اش می شکند و در نتیجه این دو بعد مادی و روحی باید باهم توسعه پیدا کنند.
احساس حقارت و یا جسارت در ثروتمند شدن
در مواقعی بعضی از افراد آنچنان به پول احتیاج دارند و احساس حقارتی از نداشتن پول می کنند که می خواهند با آن پول بجسارت برسند. عموما هم این افرادی که احساس حقارت دارند و با پول به احساس جسارت میرسند دستور کار اولیه شان تحقیر و کوچک کردن دیگران است. فخر میفروشند و دوست دارند خود را به دیگران تحمیل کنند.
حتی در بعضی دیگر از افراد می بینیم که احساس می کردند دوست داشتنی نیستند و از طرف اطرافیانشان دوست نداشته شده اند و با رفتن سراغ پولدار شدن تا دوست داشته بشند و مورد توجه قرار گیرند و حالا که دوست داشته می شوند و مورد توجه قرار می گیرند فکر می کنند اطرافیانم من را که دوست ندارند پولم را دوست دارند و به خاطر پولم به من توجه و علاقه دارند و متاسفانه کماکان آن احساس حقارت را حمل می کنند. در نتیجه برای رسیدن به ثروت یک نوع رسیدن به اصالت باید رخ دهد تا آن ثروت پایدار و اخلاقی و دوست داشتنی باشد.
چگونه می توانیم مسیر ثروتمندی را طی کنیم؟
اما اینکه چگونه ما میتوانیم مسیر ثروت را طی کنیم باید در درجه اول تعدادی باور داشته باشیم در درجه دوم تعداد مهارت و توانمندی و در درجه سوم نیز درک شرایط و موقعیت.
یعنی این 3 عامل باهم دخالت می کنند تا فرآیند ثروتمندی اتفاق بیفتد.
قدم اول باور است. افراد چگونه باور ندارند: مثلا فکر می کنند باید تحصیلات عالیه داشت. یا مثلا باید به علم کامپیوتر مسلط باشند و …
افرادی را هم مشاهده میکنیم که اصلا در مکانیزمهای باورهایشان نمیگنجد که درآمد مستقل داشته باشند و حتما باید پولی از قبل داشته باشند و یا پدر و مادر که به آنها کمک می کرده.
بنابراین برای ثروتمند شدن مدام روی نداشتهایمان تاکید نکنیم. مثلا من الان لیسانس ندارم. من الان مغازه ندارم. من الان پدر پولدار ندارم و …….
وقتی روی نداشته هایت تاکید می کنید در همانجا که هستید باقی میمانید.
قدم دوم مهارت ها و توانمندیهای است که شما باید در حوزه های مورد علاقه و تخصص خود باید کسب کنید. مانند مهارت های تبلیغات، مارکتینگ، بازاریابی و فروش، مهارتهای سرمایه گذاری در بورس. مهارت رصد کردن و تحلیل اخبار اقتصادی و یا مانند مهارت ریسک پذیری و ارتباط با فضای اقتصادی.
قدم سوم هم درک شرایط و موقعیتهای اقتصادی و ثروت آفرین پیرامونمون است که مثلا در هنگام پرداخت یارانه ها سهام شرکتی که خدماتش کارت بانکی بود به شدت رشد کرد و در نتیجه سهامداران آن شرکت به شدت در زمان کوتاهی سهامشان رشد کرد و سود زیادی نصیبشان شد و حتی کسب و کارهایی که الان می بینیم در حوزه آنلاین و دیجیتال مارکتینگ ایجاد میشوند و خدمات و کالاهای یک حوزه را بصورت آنلاین ارائه می دهند و در مدت کوتاهی به قطب اقتصادی مهمی در آن حوزه تبدیل می شوند.
بدون نظر